Justitie

Jongeren stichten brand op spoorwegbrug in Beringen

embed
door David Bijnens

De lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo heeft vijf jongeren kunnen identificeren die mogelijk betrokken zijn bij twee gevallen van brandstichting op een ijzeren spoorwegbrug in Beringen.  

De politie rapporteerde afgelopen weekend twee gevallen van brandstichting op de spoorwegbrug. Dankzij onderzoek en analyse van beeldmateriaal konden zij vijf verdachten identificeren. Deze jongeren zullen verder worden verhoord in verband met de feiten. 

Volgens de beschikbare informatie gingen de jongeren eerst naar een nabijgelegen benzinestation waar ze een klant verzochten benzine in een plastic fles te vullen. Vervolgens begaven ze zich naar de spoorwegbrug, waar ze de gevulde fles gebruikten als een geïmproviseerd brandbaar projectiel.  

De lokale politie waarschuwt voor de ernst van dergelijke incidenten en adviseert om niet in te gaan op verzoeken bij benzinestations om plastic flessen te vullen. “Deze handelingen vormen niet alleen een direct gevaar voor de betrokkenen maar ook voor de algemene veiligheid van omwonenden”, klinkt het.