Nieuws

TVL Nieuws, 30 mei 2023

embed

 

- Met een opvallende maatschappelijk bewogen en sterk geëngaarde speech heeft koningin Mathilde het eredoctoraat aan de Universiteit Hasselt aanvaard. De koningin draagt het eredoctoraat op aan vrouwelijke slachtoffers van geweld in Congo.


- De koningin nam uitgebreid de tijd om in gesprek te gaan met studenten van de universiteit. Het werd een informeel gesprek waarin de koningin de jongeren bedankte voor hun sociaal engagement.


- Limburgse studenten protesteren dit weekend tegen wat ze noemen klassenjustitie en straffeloosheid in de rechtzaak tegen 18 Reuzegom studenten. Na de dood van Sanda Dia tijdens een uit de hand gelopen studentendoop kwamen de beklaagden ervanaf met werkstraffen.


- Zeven op tien Vlamingen wil graag een nationaal park in hun achtertuin. Natuurminster Zuhal Demir haalt hard uit naar VOKA en de Boerenbond die volgens haar onwaarheden vertellen om gemeenten op te zetten tegen het parkendecreet.


- KRC Genk neemt zondag extra veiligheidsmaatregelen om Antwerpse supporters te weren uit de vakken van het thuispubliek. Meteen na de kampioenenwedstrijd is er op TV Limburg een extra nieuwsuitzending.